IGZ publiceert overzicht implementatie FMD

IGZ publiceerde recent op haar site een overzicht met belangrijke zaken over de implementatie van de zogeheten FMD  (Falsified Medicine Directive).

Het niveau van de aanbeveling is nog op redelijk hoog niveau. GDPConsultants heeft de consequenties voor groothandelaren van het GDP Richtsnoer 2013 voor haar opdrachtgevers al in beeld gebracht. Hierbij kunt u denken aan een praktische impact- en risico-analyse. Of een strategisch document hoe met FMD om te gaan.

De consequenties blijken zowel divers als (sterk) afhankelijk van het soort geneesmiddelen. Zoals in welke geneesmiddelen u groothandelt, en welke afnemers u bedient (apotheek, drogist, andere bedrijven).

NMVO

De NMVO is een Stichting opgericht om de Nederlandse versie van het ‘Nationaal Medicijnen Verificatie Systeem’ uit de FMD vorm te geven, en heeft een pagina Wat is de FMD?.

Conclusie

Eén van de uitvloeiselen van GDP 2013 is het werken conform deze FMD. Verplichte kost, en ons advies is om ruim voor 2019 te bepalen welke aandachtspunten er voor de organisatie van toepassing zijn.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.